Om Livet på landet

Livet på landet drives av Nina Laksesvela. Jeg er utdannet helsefagarbeider og har kurs i spesialpedagogikk. I flere år har jeg jobbet som miljøarbeider i videregående skole. Jeg har også arbeidserfaring fra sykehjem.

På gården har vi dyr som hester, alpakka, høner, hund og katt. Vi hogger ved og lager vedsekker. Drivhus og grønnsakshage med mange spennende smaker og lukter. Eventyrstien som ender opp i trollskogen hvor vi blant annet har stor hengekøye og en liten tau-sti. Vi ligger skjermet til fra trafikk og støy.

Livet på landet tilbyr tilrettelagte velferdstjenester på gård. I naturskjønne omgivelser med naturens egne lyder, lukter og smaker lager vi en hverdag hvor hver enkelt bruker skal få kjenne på følelsen av livsglede og mestring. Vi bruker kroppen ute i frisk luft og jobber ut fra brukerens forutsetninger. Fòrer og steller dyrene. Går turer i skog og mark. Kanskje vi ser noen insekter, dyr eller blomster vi må lære litt mer om. Vi lager ved til vinteren. Strikker litt og nøster opp alpakkagarnet. Vi må høste det vi sådde i vår. Kan vi lage et lite måltid utfra det vi har i hagen og eggene vi nettopp har plukket inn?