Om Livet på landet

Livet på landet er en godkjent Inn på tunet gård som drives av Nina Laksesvela. Jeg er utdannet helsefagarbeider og har kurs i spesialpedagogikk. I flere år har jeg jobbet som miljøarbeider i videregående skole. Jeg har også arbeidserfaring fra sykehjem.

På gården har vi dyr som hester, alpakka, høner, hund og katt. Vi hogger ved og lager vedsekker. Drivhus og grønnsakshage med mange spennende smaker og lukter. Eventyrstien som ender opp i trollskogen hvor vi blant annet har stor hengekøye og en liten tau-sti. Vi ligger skjermet til fra trafikk og støy.

Livet på landet tilbyr tilrettelagte velferdstjenester på gård. I naturskjønne omgivelser med naturens egne lyder, lukter og smaker lager vi en hverdag hvor hver enkelt bruker skal få kjenne på følelsen av livsglede og mestring. Vi bruker kroppen ute i frisk luft og jobber ut fra brukerens forutsetninger. Fòrer og steller dyrene. Går turer i skog og mark. Kanskje vi ser noen insekter, dyr eller blomster vi må lære litt mer om. Vi lager ved til vinteren. Strikker litt og nøster opp alpakkagarnet. Vi må høste det vi sådde i vår. Kan vi lage et lite måltid utfra det vi har i hagen og eggene vi nettopp har plukket inn?

Livet på landet som besøksgård for barnehager og småtrinnet!

Våren er nå kommet og Livet på landet åpner opp for besøksgård for barnehager og småtrinnet. Gruppen vil bli delt opp i tre hvor den ene posten er ved hønene og bålpanna hvor det grilles og spises pølser, neste er lekeplassen hvor det er trampoline, fotballbane og sandkasse med leketraktorer. Tredje posten er foring og kos med lammene, alpakkaene og hestene. Om barne ønsker er det mulig å få prøve å sitte på hesten for å kjenne varmen. Opplegget er fra kl. 10.00-12.00, deretter er det mulig å få disponere grusveien for tur på egenhånd, ta gjerne turen opp i Trollskogen og test ut hengekøya og taubanen, kanskje dere får øye på noen dyr mellom kratt og steiner? Ta kontakt for pris og mer informasjon 🙂

Kos med kopplammene
Høner i hagen og alpakkaene